Werkwijze

Met zandstralen wordt eigenlijk  gritstralen bedoelt, waarbij met behulp van een compressor en perslucht gritkorrels tegen voorwerpen worden geblazen. Andere namen voor zandstralen zijn onder andere ; lage-druk stralen, parelstralen, nevelstralen, gommen, …  Trefwoorden: blancheren – decaperen – afbeitsen – schuren – gommen – zandstralen – stralen – sodastralen – …

Al geruime tijd zijn wij gespecialiseerd in allerhande zandstraalwerken met diverse methodes. Door onze vakkennis en moderne machines is het perfect mogelijk om oude vernislagen, boenwas of beitslagen weg te stralen zonder het hout te beschadigen, met een schitterend blank resultaat.

Door onze mobiele installatie is het mogelijk om uw trap ter plaatse te zandstralen zodat de trap niet hoeft uitgebroken te worden. Een goede voorbereiding is uiteraard noodzakelijk. De ruimte waar de trap zich bevindt moet leeg zijn en deuren en vloeren moeten worden afgeplakt.

Na het zandstralen wordt de trap best afgewerkt met een olie of vernis. Indien gewenst kunnen wij achteraf de trap behandelen waarbij de verschillende mogelijkheden worden besproken.

Let wel, op geverfde trappen zandstralen wij niet omdat de schade – naar ons inzien – te groot is. Dergelijke trappen worden eerst manueel van verf ontdaan waarna de trap klaar is om gezandstraald te worden en ook perfect blank gemaakt kan worden. Dit brengt uiteraard meer kosten met zich mee door het extra werk.

Wanneer u interesse heeft in onze diensten bel of mail ons gerust voor informatie op maat.

 

Wij stralen ook

–> massieve eiken houten deuren

–> eiken balken, gebinten en plafonds

–> keukens en eetplaatsen

–> betonstructuren in lofts

–> andere op aanvraag

Ons familiebedrijf staat garant voor kwaliteit en service!

zandstraalwerken.be by Timothy Van Den Neste